Help! Wat moet ik aan tijdens mijn familieshoot?


Als gezins- en familiefotograaf begrijp ik als geen ander hoe cruciaal de keuze van kleding is voor een fotoshoot. Of het nu gaat om een speelse familieshoot, een intieme loveshoot, of een romantische koppelshoot, de juiste kleding kan het verschil maken tussen prachtige foto's en foto's die net niet helemaal de juiste sfeer vangen.


Bij het selecteren van de perfecte outfits voor jullie fotoshoot is het eerste wat ik in gedachten houd, ervoor te zorgen dat de kleding van alle gezinsleden of koppels goed met elkaar harmonieert. Dat betekent niet dat iedereen exact dezelfde kleur of stijl moet dragen, maar eerder dat de kleding goed op elkaar is afgestemd. Zo ontstaat er eenheid in de foto's en leiden te veel verschillende kleuren en stijlen niet af.


Be you


Belangrijk is ook dat de gekozen kleding comfortabel aanvoelt. Een fotoshoot kan soms wat ongemakkelijk zijn, vooral als je niet gewend bent om voor de camera te staan. Door kleding te kiezen waarin je je prettig voelt, kun je ontspannen en op een natuurlijke manier op de foto's verschijnen. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor mij als fotograaf die jullie bijzondere momenten vastlegt.

Pas je aan op het weer


Seizoen en locatie spelen eveneens een rol bij de kledingkeuze. Bij een koude winterse fotoshoot is warme kleding een slimme keuze, terwijl je bij een zomerse sessie beter kunt gaan voor luchtige outfits. Bedenk ook waar de fotoshoot plaatsvindt; als we veel moeten lopen op een locatie, zijn praktische schoenen bijvoorbeeld handiger dan hoge hakken.


Daarnaast raad ik aan hele felle kleuren te vermijden. Effen kleuren zorgen ervoor dat de aandacht op de personen op de foto gericht blijft. En als laatste, vergeet niet om de kleding aan te passen aan de sfeer van de fotoshoot. Voor een romantische setting passen zachte kleuren en lichte stoffen bijvoorbeeld beter dan robuuste kleding.

Met deze tips en richtlijnen vind je zeker de juiste kleding voor jouw familieshoot, loveshoot, of koppelshoot. En als ervaren fotograaf sta ik klaar om je daarbij te assisteren en jullie verhaal met beelden vast te leggen!


Toch liever samen erover bellen? Neem dan contact op!